Jahelník se švestkami a šlehaným tvarohem

4 porce

Teplý jáhelník, provoněný skořicí s vyšlehaným medovým tvarohem.

Ingredience:

  • 280 g jáhel Menu Gold
  • 700 ml mléka
  • Špetka soli
  • 2 vejce
  • 20 g cukru moučka
  • lžička skořice
  • 60 g smetany ke šlehání
  • 240 g švestek
  • Med
  • 120 g tvarohu

Postup:

Nejprve jáhly spaříme vroucí vodou a vložíme do vroucího jemně osoleného mléka. Uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a skořicí a vmícháme do jáhel. Bílky vyšleháme do sněhu a také vmícháme do směsi. Do plechu vyloženého pečicím papírem rozprostřeme půlku směsi. Na ni naskládáme vypeckované švestky a zbytek směsi. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 40 minut.

Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně spojíme s tvarohem a medem.