
Jahelník se švestkami a šlehaným tvarohem
4 porce
Teplý jáhelník, provoněný skořicí s vyšlehaným medovým tvarohem.
Ingredience:
- 280 g jáhel Menu Gold
- 700 ml mléka
- Špetka soli
- 2 vejce
- 20 g cukru moučka
- lžička skořice
- 60 g smetany ke šlehání
- 240 g švestek
- Med
- 120 g tvarohu
Postup:
Nejprve jáhly spaříme vroucí vodou a vložíme do vroucího jemně osoleného mléka. Uvaříme do měkka a necháme vychladnout. Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem a skořicí a vmícháme do jáhel. Bílky vyšleháme do sněhu a také vmícháme do směsi. Do plechu vyloženého pečicím papírem rozprostřeme půlku směsi. Na ni naskládáme vypeckované švestky a zbytek směsi. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme cca 40 minut.
Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně spojíme s tvarohem a medem.