Aliance All4Cyber představila klíčová řešení pro ochranu firemních dat i IT infrastruktury

Druhý ročník konference Kyberbezpečnost 2024, pořádaný společností DATASYS, přinesl unikátní příležitost pro představení nejnovějších technologií a strategií v oblasti ochrany dat a zabezpečení informačních systémů. Mezi účastníky nechyběly ani společnosti z aliance All4Cyber, které nabídly komplexní řešení v oblasti kybernetické bezpečnosti, správy identit a zabezpečených datových přenosů.

Firma CNS se ve své prezentaci zaměřila na klíčovou otázku zabezpečení datových přenosů, zejména v době, kdy organizace stále častěji pracují v hybridních prostředích, kde data opouštějí tradiční perimetr chráněných sítí. Jakub Voleman představil inovativní nástroje Safety4Transfer a Safety4Files, které umožňují zabezpečený přenos a distribuci citlivých dat mezi ověřenými uživateli. Tyto nástroje nejenže zajišťují šifrování dat „in motion", ale také poskytují snadno integrovatelné řešení do existujících firemních systémů, čímž významně snižují riziko neoprávněného přístupu k datům. V sektorech jako je zdravotnictví nebo státní správa se tyto technologie stávají nezbytnou součástí provozních postupů.

DATASYS na konferenci Kyberbezpečnost 2024 představil své komplexní přístupy k ochraně IT infrastruktur, zaměřené jak na technické nástroje, tak na vzdělávání zaměstnanců. Radim Pracuch zdůraznil důležitost nepřetržité pozornosti věnované kybernetickým hrozbám a doporučil organizacím zavedení flexibilního bezpečnostního centra eSOC. To zajišťuje efektivní monitorování událostí a analýzu rizik, čímž organizacím pomáhá mj. rychle reagovat na incidenty. Pavel Štros představil podrobněji řešení eSOC, které v reálném čase vyhodnocuje bezpečnostní a provozní události, poskytuje pravidelný reporting a pomáhá organizacím zajišťovat soulady s normami a zákony. Radek Fujak ve své prezentaci upozornil na klíčovou roli vzdělávání zaměstnanců jako obrany proti kybernetickým hrozbám. Představil také e-learningové platformy, které umožňují firmám pravidelně školit zaměstnance a zvyšovat jejich povědomí o rizicích, jako jsou phishingové útoky.

DATRON přispěl do diskuzí zaměřených na automatizaci procesů kybernetické bezpečnosti. Jaromír Látal představil systém eCyS, který umožňuje plnou automatizaci řízení rizik a zranitelností v rámci organizací. Tento systém nejenže monitoruje a analyzuje bezpečnostní incidenty, ale zároveň pomáhá organizacím splnit legislativní požadavky, jako je ISO 27001 nebo zákon o kybernetické bezpečnosti. Automatizace se stává klíčovým faktorem pro organizace, které čelí stále složitějším kybernetickým hrozbám, a zajišťuje, že nápravná opatření mohou být zavedena rychle a efektivně.

IdStory, další člen aliance All4Cyber, se zaměřil na oblast správy identit a přístupových práv. Aleš Roman prezentoval případovou studii implementace platformy Identity manageru IdStory, která umožňuje efektivní správu identit a přístupů zaměstnanců v organizacích. Tento systém nejen zjednodušuje správu administrativy, ale také zvyšuje bezpečnost tím, že snižuje riziko neoprávněného přístupu k citlivým datům. IdStory se stal klíčovým nástrojem pro společnosti, které usilují o centralizovanou správu identit a přístupových práv s důrazem na bezpečnost.

Konference Kyberbezpečnost 2024 se ukázala jako klíčová platforma pro sdílení inovací a nových přístupů v oblasti IT bezpečnosti. Firmy sdružené v alianci All4Cyber sehrály významnou roli v diskuzích o budoucnosti kybernetické bezpečnosti a představily nejen technologická řešení, ale také konkrétní nástroje a strategie zaměřené na ochranu dat, monitorování hrozeb a vzdělávání zaměstnanců.

Pro další informace o alianci All4Cyber, jejích službách, řešeních a nadcházejících aktivitách, navštivte www.all4cyber.cz, LinkedIn, X, FCB nebo společnost kontaktujte na info@all4cyber.cz.