Brandýská nemocnice otevřela novou diabetologickou ambulanci s volnými termíny v řádu několika dnů

Brandýské nemocnici se daří v dalším posilování odborného lékařského týmu a pro své pacienty otevřela nové specializované pracoviště – diabetologickou ambulanci. Navazuje tak na svou strategii rozšiřovat vysoce kvalifikovanou a dostupnou lékařskou péči v oblasti častých chronických onemocnění, jejichž odborní lékaři jsou ve spádové oblasti nemocnice velice vytížení a pacienti bývají odkázáni na dlouhé čekací lhůty. V brandýské nemocnici se mohou noví pacienti diabetologické ambulance objednávat online s možností výběru volného termínu v řádu dvou až tří dnů.

„Diabetologie je velmi rychle se rozvíjejícím lékařským oborem. V naší ambulanci využíváme při vyšetření moderní diagnostické metody i způsoby léčby. Přijímáme pacienty, kteří si chtějí nechat změřit hladinu cukru v krvi preventivně, při podezření na vyšší hladinu cukru nebo v případě akutního vyšetření. Často se setkáváme s tím, že pacienti řeší onemocnění příliš pozdě. Cukrovka totiž zpočátku nijak nebolí. Zatím máme dostatek kapacit na to, abychom přijali nové pacienty do tří dnů od objednání,“ říká MUDr. Mária Vaněčková, nová lékařka diabetologické ambulance brandýské nemocnice.

Diabetologická ambulance brandýské nemocnice se zaměřuje na komplexní léčbu diabetu 1. a 2. typu i těhotenské cukrovky. Využívá nejnovějších medicínských postupů v diabetologii, včetně moderních technologií, například senzorů na měření cukru, oční kamery a kontinuálních monitorovacích systémů na měření hladiny cukru. V případě potřeby dalších doplňujících vyšetření spolupracuje diabetologická ambulance také s dalšími kvalifikovanými lékaři v rámci areálu nemocnice (např. kardiologie, nefrologie, nutriční poradentsví).

„V diabetologické ambulanci jsou pacienti našimi rovnocennými partnery. Při léčbě diabetu je velice důležité, aby pacient chtěl porozumět této nemoci a dělal vše pro to, aby nad ní dokázal převzít kontrolu. S našimi pacienty proto pracujeme na informovanosti o této nemoci a pomáháme jim s prevencí i včasným odhalením možných přidružených komplikací. S každým jednotlivcem nastavujeme léčbu individuálně. Jakékoli zlepšení je pak velkým úspěchem a má velký přínos pro celkový zdravotní stav,” dodává MUDr. Vaněčková.

Diabetologická ambulance rozšiřuje řadu dalších specializovaných pracovišť, která byla v nemocnici otevřena v minulém roce, endokrinologickou a nefrologickou ambulanci. Do diabetologické ambulance se mohou noví pacienti objednat online na webu brandýské nemocnice, www.nemocnicebrandys.cz.