Laskavá neděle s Annou Hogenovou v Levandulovém údolí přilákala i studenta z Olomouce

Anna Hogenová je významnou českou filozofkou. Zaměřuje se především na  fenomenologii a etiku, ale  zkoumá také povahu lidské existence. Zaměřuje se na otázky morálky, hodnot a filozofické analýzy lidského jednání. Významně  také přispěla do filozofie mysli.

My jsme ji před nedávnem zastihli v rámci projektu Laskavá neděle v malebném Levandulovém údolí nedaleko Chodouně ve Středočeském kraji, kam dorazila i řada jejich příznivců. Až z Olomouce přijel například student Martin, který ji velice obdivuje i proto, že si vybírá poněkud burcující témata, o kterých dokáže velice poutavě hovořit. „Dnešní přednáška se jmenuje jako má poslední knížka, kterou jsem teď dopsala, a ta se jmenuje Svět hloupne, takže nevím, jestli se někoho nedotknu,“ lehce, ale  s  úsměvem zapochybovala filozofka.  

Z prostředí Levandulového údolí byla nadšená: „Je tu taková otevřenost, která člověka přijímá, tak si myslím, že tohle to místo má svého genia loci. Je dobře, že se tady lidé mohou scházet a poslouchat přednášky a mít další různé možnosti. Myslím, že to je léčivé místo, takový střed toho našeho českého světa, ve kterém se lidé mohou otevřít a ta otevřenost je v té naší fenomenologii základní předpoklad pro sebepoznání i poznání druhých lidí a pak je ten svět lepší,“ říká s nadšením Anna Hogenová.

Levandulové údolí se specializuje  na pěstování levandule a nabízí návštěvníkům prostor pro odpočinek, je to i bezpečný prostor, kde se můžete zamyslet nad svým způsobem života, nad svým zdravím. Vyzkoušet můžete i levandulové produkty jako jsou oleje, sušené květy nebo kosmetika.