Bulgur s červenou řepou a ořechy
Milovníci bulguru jistě ví, že je spousta variant, jak si tuto vynikající obilovinu připravit. A kombinaci s červenou řepou už jste zkoušeli? Chutná skvěle samotný, i jako příloha. Ale pozor, recept je těžce návykový! Tak ho připravte rovnou víc. Hodit se bude i jako oběd do práce.
Ingredience na 2 porce:
- 150 g BIO pšeničného bulguru PROBIO
- 300 g uvařené červené řepy
- 60 g vlašských ořechů
- 2 stroužky česneku
- Sůl
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce najemno pokrájeného tymiánu
- 80 g nivy
- Zakysaná smetana
- Řeřicha
Postup:
- Uvařte bulgur.
- Červenou řepu nakrájejte na menší kusy a dejte do mixéru. Přidejte nadrobno pokrájený česnek, ořechy, špetku soli, olivový olej, tymián a rozmixujte nahrubo.
- Směs promíchejte s bulgurem.
- Na talíři ozdobte zakysanou smetanou, pokrájenou nivou a řeřichou.