Bulgur s červenou řepou a ořechy

Milovníci bulguru jistě ví, že je spousta variant, jak si tuto vynikající obilovinu připravit. A kombinaci s červenou řepou už jste zkoušeli? Chutná skvěle samotný, i jako příloha. Ale pozor, recept je těžce návykový! Tak ho připravte rovnou víc. Hodit se bude i jako oběd do práce.

Ingredience na 2 porce:

  • 150 g BIO pšeničného bulguru PROBIO
  • 300 g uvařené červené řepy
  • 60 g vlašských ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • Sůl
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce najemno pokrájeného tymiánu
  • 80 g nivy
  • Zakysaná smetana
  • Řeřicha

Postup:

  1. Uvařte bulgur.
  2. Červenou řepu nakrájejte na menší kusy a dejte do mixéru. Přidejte nadrobno pokrájený česnek, ořechy, špetku soli, olivový olej, tymián a rozmixujte nahrubo.
  3. Směs promíchejte s bulgurem.
  4. Na talíři ozdobte zakysanou smetanou, pokrájenou nivou a řeřichou.