Nočky s růžičkovou kapustou, kysaným zelím a krůtí klobásou
Když se vám omrzí těstoviny, skvělou alternativou jsou bramborové nočky. Můžete si je připravit třeba à la co dům dal. Anebo se inspirovat naším originálním receptem plným surovin, které možná běžně nepoužíváte. Naprosto božským tipem jsou krůtí klobásy Prominent od PROMINENT CZ s. r. o., specialita Libereckého kraje, která se od letošního roku může chlubit ziskem značky kvality Regionální potravina. Mají jemnou chuť
a voní příjemně zauzeně. A navíc jsou opravdu plné masa – 60 % krůtího, 20 % vepřového a 13 % vepřového sádla.
Počet porcí: 4 porce, Doba přípravy: 40 minut, Náročnost: *
Ingredience:
- 400 g nočků
- 10 ks růžičkové kapusty
- 2 kulaté ředkve
- 150 g kysaného zelí
- 2 krůtí klobásy Prominent od PROMINENT CZ s. r. o. z Karlovarského kraje
- 1 cibule
- 20 g másla
- sůl, pepř, velkolistá petržel
Postup:
- Na rozpálené pánvi opečeme nakrájené a předem uvařené kapustičky, poté přidáme cibuli
a ředkev a opečeme je do zlatova. Přidáme zelí s trochou šťávy, směs osolíme a opeříme
a necháme prohřát. - Na druhé pánvi opečeme klobásu nakrájenou na plátky, poté i nočky, aby byly také zlehka opečené.
- Zeleninu i nočky smícháme dohromady. Můžeme přidat trošku láku ze zelí, aby směs byla lehce kyselá. Nakonec přidáme máslo a nasekanou petržel.
Zdroj fotografií a receptů: Regionální potravina