Menopauzou s lehkostí: Tajemství spokojené ženy a jejího okolí

Na pultech knihkupectví se v těchto dnech objevuje knižní novinka kniha Menopauzou s lehkostí, kterou připravily MUDr. Alica Anna Szabó a Mgr. Petra Kubalová a vydalo ji největší české nakladatelství Albatros Media v nové edici „nastole“. Tato ucelená publikace, v níž autorky zúročily vlastní zkušenosti i příběhy svých klientek, pokrývá složitou problematiku menopauzy ze všech aspektů: zdravotního, psychologického, sociálního i ryze praktického

MUDr. Alica Anna Szabó pracuje bezmála 30 let jako lékařka se zaměřením na celostní medicínu a bylinnou léčbu hormonálních poruch.

Mgr. Petra Kubalová se věnuje klientům jako profesionální life kouč, zároveň se coby novinářka orientuje zejména na sociálně-psychologická témata.

Slovo autorek v úvodu knihy:

,,Tuto knihu věnujeme všem ženám v období premenopauzy a menopauzy a jejich mužům, kteří chtějí svým partnerkám lépe porozumět a být jim oporou v náročné životní etapě. Stejně tak je ovšem tato kniha určena ženám, které menopauza teprve čeká, aby získaly potřebné informace a mohly svou menopauzu prožít s lehkostí. V knize také naleznete vysvětlení medicínských pojmů a jejich překlad do „lidštiny“. Jsou v ní praktické návody, co dělat, když se vás týkají některé popsané stavy a potíže. Ale hlavně Vám tato knížka dodá spoustu optimismu a radosti. Zjistíte, že menopauza vůbec neznamená konec, ale může to být naopak začátek krásné a bohaté životní etapy, kterou můžete prožít ve zdraví, spokojenosti a pohodě.“

Co Vám kniha nabízí?

  • Pohledem celostní medicíny Vás provede obdobím premenopauzy a menopauzy. Dozvíte se, jak funguje Vaše tělo, co mu pomáhá a co naopak škodí.
  • Pomůže Vám pochopit, co se děje s Vaším hormonálním systémem, čemu věnovat pozornost, hlídat si a co prokonzultovat s lékařem.
  • Vysvětlí, jak pracuje Váš metabolismus, poradí Vám co a proč jíst. Jak si udržet zdravý mikrobiom.
  • Pomůže Vám i Vašemu okolí pochopit změny, kterými procházíte na úrovni fyzické, psychické i sociální.
  • Věnuje se i Vašim vztahům – s rodinou, přáteli i světem kolem Vás. Podrobně se věnuje partnerskému životu a jeho proměně, a to i v oblasti sexuální.
  • Ukáže Vám, proč se věnovat sama sobě a vnímat své potřeby.
  • Poradí Vám s výběrem vhodného oblečení, kosmetiky i pohybových aktivit.
  • A nabídne i pár zdravých receptů

Kmotry knihy jsou úspěšné ženy: manažerka Renata Mrázová a cvičitelka Hanka Kynychová. Doporučení ke knize napsal na zadní stranu obálky MUDr. Jan Vojáček, známý lékař celostní medicíny.

Kniha je k dostání na Albatrosmedia.cz, ale i ve všech knihkupectvích.